Brownies z červené řepy

25. března 2014 v 12:00 | Slečna A. |  Recepty
Nazdááár koťata! ;)

Mám tu pro Vás ten recept? Jakej? Ten bombovej! Proč? Protože jsem hrozně na sladký :D A to tedy i na sladký, co vůbec není sladký :D Znáte brownies?
Jasně, že znáte. A brownies z červené řepy? Né? Chyba!
Blázen? Nejsem. Jen jsem bláznivě zamilovaná do tohoto receptu! :D
Opět to není můj recept, pouze jsem si ho vypůjčila a šířím dobré slovo dál! :D

Co budeme potřebovat:
600 g červené řepy
100 g celozrnné mouky
50 g holandského kakaa
250 g bílého jogurtu
100 g strouhaného kokosu
4 vejce
1 prdopeč

Em, víte co je prdopeč? :D Často totiž, když dám někomu recept, ve kterém jej zmiňuju, lidi se jen smějou a neví co :D (úplně si pamatuju, jak jsme z toho se ségrou měly my, pár let zpátky, záchvat smíchu :D ). Aneb tedy prášek do pečiva :)

Postup:
Ták, řepu uvaříme a rozmixujeme. Všechno poctivě smícháme, vylijeme do formy a pečeme na 200°C cca 40 minut. (Já si časem nejsem jistá, neumím ho moc hlídat :D Prostě do toho pícháme, dokud to není hotový :D)

TIP: S bílým jogurtem, medem a banánem je to baštózní! ♥

Výživové hodnoty na 100 g:
E: 820 KJ
B: 7,9 g
S: 16,57 g
T: 10,51 g
Vláknina 6,85 g
kousek na fotce - 75 g) :))
(No nejsou ty hodnoty skvělý?! - akorát je to počítáno pro 100 g holandského kakaa - ale to jsem snížila na polovic, se 100 g je to hořký jako prase :D Ale s tím bílým jogurtem to vůbec ničemu nevadí :) )



Achjo, píšu vám tu ten článek v 10 večer a mám z toho hlad jak sviňa! :d A hlavně ta chuť! :D Jo, ten prášek co vidíte na fotce - to není cukr nebo tak :D ale otruby :)) A ještě tam mám navrch mandličky ♥

Děvčata, přeji dobrou chuť! :))
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ko Ky Ko Ky | Web | 25. března 2014 v 12:22 | Reagovat

Moc pěkný a chutný recept :) to se musím taky naučit :)

2 Kačííí Kačííí | Web | 25. března 2014 v 16:15 | Reagovat

Jo, tak tohle budu muset taky někdy vyzkoušet:-) Super.

3 Vilma Vilma | Web | 25. března 2014 v 20:49 | Reagovat

Vyzerá to tak zdravo a chutne :D Energetická hodnota je úžasná.
Som rada, že tu pridávaš nejaké recepty, ktoré si zvládnem pripraviť aj sama :D

PS: u mňa na blogu si sa pýtala čo je to korčuľovať. Je to bruslit :D

4 Andullie Andullie | Web | 25. března 2014 v 22:18 | Reagovat

Podobné recepty vídám často-z fazolí, červené řepy, dokonce z cukety...trochu se bojím,že by v tom ta řepa byla cítit, ale když to všichni tak vychvalují, asi budou dobré :)
Jinak já se pravidelně chechtám nad slovem prdopeč u každého receptu, kde ho objevím :D :D

5 Cazz Cazz | Web | 26. března 2014 v 21:09 | Reagovat

Tyhle recepty mě vždycky nejprve zarazí, ale když je pak ochutnám, jsou naprosto úžasné a zdravé k tomu (y) :)

6 Nii Nii | Web | 26. března 2014 v 21:24 | Reagovat

To chci, to chci, to chci! :D vypadá to skvěle a určitě i chutná....hmmm :* :D

7 femme-mince femme-mince | Web | 27. března 2014 v 9:40 | Reagovat

Nenapadlo by mě, že jde řepa a brownie dohromady. Už jsem četla o brownies z fazolí, ale tohle je pro mě zajímavá novinka :-)

8 Estella Estella | Web | 27. března 2014 v 17:53 | Reagovat

To je super tip, já mám ráda brownies i řepu, takže jsi mi tu vystřihla ideální recept! :) A s tím prdopečem - četla jsem to někde až nedávno a říkám si, co to má jako být, ale protože mi u receptu chyběl kypřící prášek, tak jsem si to odvodila. Děsnej název. :) Ty otruby vypadají bělejší a fakt připomínají cukr. Zrovna jsem si říkala, že s něma opět začnu, dělaly mi dobře na trávení a chuť mi nevadí.

9 Magdaléna Magdaléna | Web | 29. března 2014 v 12:38 | Reagovat

Něco podobného jsem viděla už u Lucie... že bych prubla, když to chválíš i ty? :)
.
Ach jo, proč máma dnes peče buchty? :D

10 barbora1 barbora1 | 17. ledna 2015 v 12:59 | Reagovat

Recept jsem zkusila je je hrozný! Bez cukru se to nedá jíst

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama